Anlegget for produksjon av salt ved La Mata i Torrevieja åpnet dørene for publikum 15. mars. Rundt 30.000 benyttet seg av tilbudet i året som gikk.

De som vil ta turen for å lære som Torreviejas tradisjonelle saltnæring og samtidig se den spesielle naturen rundt lagunen kan kjøpe billetter i Paseo de la Libertad, foran Plaza Waldo Calero. Den organiserte turen starter fra samme sted. Det koster 7-8 Euro pr. person, med litt rabatt for pensjonister og barn under 12 år.

Turene går klokken 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 og 18:00. De guidede besøkene tar 50 minutter og kan kjøres rundt saltsjøen og får en god introduksjon til hvordan man lager salt her på nesten samme måte man har gjort i hundrevis av år. De som vil klatre opp et av de karakteristiske hvite salfjellene i løpet av turen som går rundt det omtrent 4.000 hektar store området.

salinas.jpg

Under turen vil lydguider gi informasjon om saltverkets historie og om hvordan de forskjellige leddene i produksjonen foregår. Det gis også informasjon om floraen og faunaen ved lagunen der utvinningen foregår og kuriøse detaljer som årsaken til lagunens rosa farge, eller hvilke land som kjøper det meste av saltet.

Quiron