I DAGI MORGEN

Det nasjonale statistikkbyrået INE bekrefter at Torrevieja er landets fattigste by. Målingen er basert på inntekt og antall husstander og gjelder kommuner med over 20.000 innbyggere. Tallene ble først ikke godtatt av byens nye ordfører José Manuel Dolón, som i juli sendte inn en offisiell klage på målingen.

Tirs, 2015-10-20 10:58

Av:

ole

Det nasjonale statistikkbyrået INE bekrefter at Torrevieja er landets fattigste by. Målingen er basert på inntekt og antall husstander og gjelder kommuner med over 20.000 innbyggere. Tallene ble først ikke godtatt av byens nye ordfører José Manuel Dolón, som i juli sendte inn en offisiell klage på målingen.

Etter å ha fått svar på klagen, har ordføreren nå godtatt resultatet. I en uttalelse sier Dolón at han er trist over å høre bekreftelsen, men at han i motsetning til den forrige kommuneledelsen til Partido Popular ikke kommer til å benekte tallene. Ordføreren «bekrefter, ratifiserer og forsikrer om» at målingen er korrekt.

I klagen til Instituto Nacional de Estadistica (INE) påstod ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes) at INE hadde brukt en beregningsmåte som ga en altfor lav gjennomsnittinntekt for Torrevieja. Ordføreren mente at byrået istedenfor å telle reelle husstander hadde benyttet det totale antallet hus konstruert per 2012 (året for målingen), et tall som var på hele 118.427 enheter. Når dette skulle deles på innbyggernes samlede inntekt ble gjennomsnittsinntekten feil.

Ordføreren fikk imidlertid i september skriftlig svar fra sjefen for INE der det fremgikk at byrået ikke hadde brukt det nevnte tallet, men et estimert tall anslått til 43.649 husstander. Dermed ble saken oppklart. Ordføreren kalte senere inn til pressekonferanse der han opplyste om svaret fra INE og bekreftet at han hadde tatt feil og at Torrevieja er landets fattigste kommune (Beregningen gjelder for kommuner med over 20.000 innbyggere). Den nye ordføreren gjør det klart at han godtar resultatet og at han i motsetning til sin forgjenger fra Partido Popular ikke vil benekte tallene.

På spørsmål om han påtar seg skyld for det dårlige resultatet sier ordføreren ja. Som tidligere kommunerepresentant for Los Verdes (De grønne) og nå som ordfører føler han et ansvar. Samtidig viser han til den forrige ledelsen som frem til mai i år styrte Torrevieja i nærmere tretti år. Før partiene Los Verdes, PSOE, Sueña Torrevieja, APTCe og IU tok over kommuneledelsen etter valget i mai, hadde Partido Popular ledet Torrevieja sammenhengende i 27 år, en periode som i følge ordføreren er preget av «sløsing, korrupsjon og underslag». Han viser til at dette var en tid med stor ekspansjon for byen. Gjennom salg av offentlig eid eiendom og enorm satsing på boligutbygging var millioner av euro i omløp. Likevel klarte ikke Partido Popular å gjøre stort mer ut av dette enn å øke de økonomiske og sosiale forskjellene blant byens innbyggere.

PP benekter tallene

Den forrige kommuneledelsen til Partido Popular nekter fremdeles å godta resultatet. Tidligere ordfører Eduardo Dolón (PP) sier i en uttalelse at tallet er feil fordi INE ikke har tatt høyde for at rundt halvparten av innbyggerne er fra utlandet og at mange av disse ikke skatter til kommunen men har inntektene registrert i sine respektive hjemland. Uttalelsen kommer etter det nye svaret fra INE der byrået opplyser at de ikke har brukt det totale innbyggertallet, men det estimerte antallet på 43.649 husstander. Hva som er den faktiske gjennomsnittsinntekten for Torreviejas innbyggere ble ikke opplyst under den aktuelle pressekonferansen. I følge beregninger presentert i El Mundo skal den være på 7.985,67 euro, et tall den spanske avisen har kommet frem til ved hjelp av INEs opplysninger om antall husstander og opplysninger om inntekt fra spanske skattemyndigheter (Agencia Tributaria). I norsk valuta tilsvarer beløpet etter dagens kurser en gjennomsnittsinntekt på rundt 73.500 kroner. Foto: Ordføreren i Torrevieja, José Manuel Dolón (Los Verdes de Torrevieja 2015).

Siste nyheter »

2017-08-19 16:41

Terrorangrepet på Las Ramblas i Barcelona var forholdsvis improvisert.

2017-08-18 10:12

Tretten er døde etter at en varebil har kjørte over en rekke fotgjengere, mange av dem turister, midt på Barcelonas hovedgate "Ramblas". Det uteluk

2017-08-18 07:24
Foto: De drepte i Cambrils (Tarragona) var iført bombebelter og kan ha tilhørt samme terrorcelle som gjerningsmennene i Barcelona. Bildet er fra strandpromenaden i Cambrils (Tarragona) der angrepet skal ha skjedd.

Politiet i Catalonia skal natt til fredag 18. august ha avverget et nytt angrep i byen Cambrils 11 mil syd for Barcelona.

2017-08-17 09:59
Foto: Streiken er av nasjonale- og sikkerhetsmessige grunner begrenset ved lov. Selskapene som er ansvarlig for sikkerhetskontrollene er pålagt å opprettholde minst 90 prosent drift.

Streiken i sikkerhetskontrollen på Barcelona lufthavn sprer seg til andre flyplasser i Spania.

Mer om Nyheter fra Torrevieja området »

2017-08-16 09:06
Foto: Illustrasjon. 

En ung kvinne på ferie i Torrevieja skal ha fått lite eller ingen hjelp av politiet etter å ha bl

2017-07-24 09:01
Foto: Bilde av husene ved Babilonia-stranden i Callosa del Segura. Den spanske stat vil ha husene revet. Eierne nekter å gi opp kampen og vil ha levetiden utvidet med 60 nye år.

Huseiere ved Babilonia-stranden i Guardamar del Segura nekter å gi opp kampen mot riving.

2017-06-25 09:52
Foto: Pedro Hernández Mateo var ordfører i Torrevieja sammenhengende i 23 år. I november 2012 ble han dømt til tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel, en kontrakt verdt 97 millioner euro. Bildet viser Mateo (i midten) sammen med etterfølgeren til ordførervervet i Torrevieja Eduardo Dolón (t.v.) og tidligere regionspresident i Valencia, Francisco Camps.

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, slipper ut av fengsel i

2017-06-22 14:30
Foto: Kåringen av Torrevieja til fattigste kommune får kritikk, men avslører også bekymringsverdige forhold. Bildet viser badestranden La Mata i Torrevieja.

Torrevieja er nok en gang kåret til den fattigste kommunen i Spania.

2017-06-14 08:07
Foto: Grupo Baraka gjør alvor av planene om å bygge to tvillingtårn i Torrevieja-havnen. Tårnene som har fått navnet Torres Sinforosa vil ha 26 etasjer og en høyde på 82 meter.

Eiendomsselskapet Baraka går videre med planene om å bygge to høyhus ved havnen i Torrevieja.

2017-06-13 10:05
Foto: (Illustrasjon) Svalereder er fredet etter spansk lov. Overtramp kan bøtelegges med opp mot 200.000 euro.

Rojales syd på Costa Blanca advarer innbyggerne mot å fjerne fuglereder på eiendommen.

2017-06-11 10:15
Foto: (Illustrasjon) Den dømte postmannen skal ha latt de aktuelle forsendelsene hope seg opp i postfordelingen, for deretter å kaste brevene i søpla.

En postmann i Torrevieja er dømt til ett års fengsel for å ha unnlatt å levere 226 brev og pakker

2017-06-09 09:52
Foto: Tidligere PSOE-ordfører i Bigastro,  Raúl Valerio Medina, skal ha brukt flere tusen euro på dyre restaurantbesøk. Besøkene skal ha skjedd opptil fire ganger i uken, helger inkludert.

PSOEs tidligere ordfører i Bigastro syd på Costa Blanca er dømt til ett års fengsel for misbruk a

2017-06-04 09:57
Foto: Etter en hel mai måned uten nedbør kom imidlertid regnet tilbake til Torrevieja, i hvert fall for en dag. Det skjedde torsdag 1. juni. Opp gjennom historien skal det kun være et fåtall år uten regn i mai.

Årets femte måned har vært den tørreste på over tjue år i Torrevieja.

2017-06-01 07:30
Foto: Under pressekonferansen mandag 29. mai kunne Torreviejas ordfører José Manuel Dolón opplyse at arbeidet ved renseanlegget etter planene skal stå ferdig til den 15. august.

Rundt 30.000 innbyggere syd i Torrevieja skal snart få slippe kloakklukten som har plaget bydelen

2017-05-30 11:08
Foto: I løpet av første kvartal i år ble det begått over fire hundre innbrudd i Torrevieja.

Sjansen for å få tyver i huset er større i Torrevieja enn noen annen by på Costa Blanca.

2017-05-28 09:43
Foto: Torrevieja kommune har satt seg som mål å skifte ut samtlige løse planker på promenaden langs badestranden La Mata. Utbedringene kommer etter lengre tid med klager fra innbyggere.

Torrevieja kommune er omsider i gang med å reparere promenaden ved badestranden La Mata.

2017-05-24 20:08

Saltbyen skal for første gang i år markere «gay-pride» dagen.

2017-05-24 10:10
Foto: Kommunen mener Torrevieja vil få det høyeste vernet av byens strandområder som er mulig å oppnå i den nye regionale verneplanen. Bildet er fra pressekonferansen mandag 22. mai der byråd for urbanisme Fanny Serrano og kommunearkitekt Alicia Martín presenterer de nye endringene.

Torrevieja kommune vil trolig oppnå et bedre vern av byens kystområder enn tidligere planlagt i d

2017-05-23 16:27

To menn på 46 og 13 år var nær ved å drukne da de ikke kom seg i land på grunn av store bølger på

2017-05-18 10:10
Foto: Saltfabrikken ved lagunene i Torrevieja og La Mata har normalt en kapasitet på 600.000 tonn salt i året. På grunn av regnværet som falt i perioden desember til mars har man vært nødt til å stoppe produksjonen ut året.

Torrevieja må importere salt for første gang på 30 år.

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Mandag 21.08.2017

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Søndag 20.08.2017

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Ved Plaza de Toros

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA