I DAGI MORGEN

Det nasjonale statistikkbyrået INE bekrefter at Torrevieja er landets fattigste by. Målingen er basert på inntekt og antall husstander og gjelder kommuner med over 20.000 innbyggere. Tallene ble først ikke godtatt av byens nye ordfører José Manuel Dolón, som i juli sendte inn en offisiell klage på målingen.

Tirs, 2015-10-20 10:58

Av:

ole

Det nasjonale statistikkbyrået INE bekrefter at Torrevieja er landets fattigste by. Målingen er basert på inntekt og antall husstander og gjelder kommuner med over 20.000 innbyggere. Tallene ble først ikke godtatt av byens nye ordfører José Manuel Dolón, som i juli sendte inn en offisiell klage på målingen.

Etter å ha fått svar på klagen, har ordføreren nå godtatt resultatet. I en uttalelse sier Dolón at han er trist over å høre bekreftelsen, men at han i motsetning til den forrige kommuneledelsen til Partido Popular ikke kommer til å benekte tallene. Ordføreren «bekrefter, ratifiserer og forsikrer om» at målingen er korrekt.

I klagen til Instituto Nacional de Estadistica (INE) påstod ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes) at INE hadde brukt en beregningsmåte som ga en altfor lav gjennomsnittinntekt for Torrevieja. Ordføreren mente at byrået istedenfor å telle reelle husstander hadde benyttet det totale antallet hus konstruert per 2012 (året for målingen), et tall som var på hele 118.427 enheter. Når dette skulle deles på innbyggernes samlede inntekt ble gjennomsnittsinntekten feil.

Ordføreren fikk imidlertid i september skriftlig svar fra sjefen for INE der det fremgikk at byrået ikke hadde brukt det nevnte tallet, men et estimert tall anslått til 43.649 husstander. Dermed ble saken oppklart. Ordføreren kalte senere inn til pressekonferanse der han opplyste om svaret fra INE og bekreftet at han hadde tatt feil og at Torrevieja er landets fattigste kommune (Beregningen gjelder for kommuner med over 20.000 innbyggere). Den nye ordføreren gjør det klart at han godtar resultatet og at han i motsetning til sin forgjenger fra Partido Popular ikke vil benekte tallene.

På spørsmål om han påtar seg skyld for det dårlige resultatet sier ordføreren ja. Som tidligere kommunerepresentant for Los Verdes (De grønne) og nå som ordfører føler han et ansvar. Samtidig viser han til den forrige ledelsen som frem til mai i år styrte Torrevieja i nærmere tretti år. Før partiene Los Verdes, PSOE, Sueña Torrevieja, APTCe og IU tok over kommuneledelsen etter valget i mai, hadde Partido Popular ledet Torrevieja sammenhengende i 27 år, en periode som i følge ordføreren er preget av «sløsing, korrupsjon og underslag». Han viser til at dette var en tid med stor ekspansjon for byen. Gjennom salg av offentlig eid eiendom og enorm satsing på boligutbygging var millioner av euro i omløp. Likevel klarte ikke Partido Popular å gjøre stort mer ut av dette enn å øke de økonomiske og sosiale forskjellene blant byens innbyggere.

PP benekter tallene

Den forrige kommuneledelsen til Partido Popular nekter fremdeles å godta resultatet. Tidligere ordfører Eduardo Dolón (PP) sier i en uttalelse at tallet er feil fordi INE ikke har tatt høyde for at rundt halvparten av innbyggerne er fra utlandet og at mange av disse ikke skatter til kommunen men har inntektene registrert i sine respektive hjemland. Uttalelsen kommer etter det nye svaret fra INE der byrået opplyser at de ikke har brukt det totale innbyggertallet, men det estimerte antallet på 43.649 husstander. Hva som er den faktiske gjennomsnittsinntekten for Torreviejas innbyggere ble ikke opplyst under den aktuelle pressekonferansen. I følge beregninger presentert i El Mundo skal den være på 7.985,67 euro, et tall den spanske avisen har kommet frem til ved hjelp av INEs opplysninger om antall husstander og opplysninger om inntekt fra spanske skattemyndigheter (Agencia Tributaria). I norsk valuta tilsvarer beløpet etter dagens kurser en gjennomsnittsinntekt på rundt 73.500 kroner. Foto: Ordføreren i Torrevieja, José Manuel Dolón (Los Verdes de Torrevieja 2015).

Siste nyheter »

2017-10-20 10:46
Foto: Kvinner som steller hotellværelser i Spania må jobbe hardere enn før og tjenere mindre. Arbeidsbelastningen i en allerede fysisk anstrengende jobb, gjør at mange må sykmelde seg - uten garantier om sykelønn (Illustrasjon).

Hvert år øker turismen i Spania.

2017-10-19 17:13

Til tross for at man i Alfaz del Pi i hovedsak lever av turisme står det ofte dårlig til med språk-kunnskapene her.

2017-10-19 16:39

Det er forretningsmannen Antonio Puchades som legger frem forslaget som skal behandles i bystyret.

2017-10-19 16:20

Alicante flyplass forsterker sin posisjon som flyplassen i «syden» med flest direkteruter fra No

Mer om Nyheter fra Torrevieja området »

2017-10-13 12:42
  Foto: Allemannsretten har vært et sterkt argument for å tillate bading i lagunen i Torrevieja. Etter at stadig flere turister lokkes av de mineralholdige kurbadene og nestenulykken i august, har kommunen imidlertid sett seg nødt til å opprettholde forbudet.

Leirebad ved lagunen i Torrevieja tillates, mens forbudet mot å bade opprettholdes.

2017-10-11 11:12
Foto: Gjerningsmannen i Guardamar del Segura skal ha blitt arrestert allerede fredag 6. oktober, men måtte etter loven slippes fri etter 72 timer i varetekt. Tirsdag 10. oktober skal han ha slått til igjen og startet nok en brann. Bildet viser utløpet til elven Segura der flere av brannene startet.

Politiet har arrestert det som trolig er gjerningsmannen bak skogbrannene i furuskogen i Guardama

2017-10-10 11:37
Foto: Paddle surf er en voksende aktivitet på Costa Blanca, både som sport og til rekreasjon. Bildet er fra konkurransen ved La Mata-stranden i Torrevieja søndag 8. oktober.

Søndag 8.

2017-10-07 10:33
Foto: Uteservering er tillatt på alle fortau i Torrevieja der gaten er av en viss bredde.  Skillet mellom biltrafikken og serveringsstedene er imidlertid enkelte steder minimalt, blant annet ved restauranten Meeting Point.

En bilfører i Torrevieja krasjet inn i den russisk-skandinaviske restauranten Meeting Point i Tor

2017-10-05 20:57
Foto: Bildet fra området rundt utløpet av elven Segura der en ny skogbrann ble slukket torsdag 5. oktober, den sjette på to uker. Etterforskningen tyder på at samtlige branner er påtent.

Brannmannskaper fra tre kommuner syd på Costa Blanca måtte torsdag 5.

2017-09-29 16:21

Første gangen messen ble arrangert i 2016, var det rundt 5.000 besøkende.

2017-09-29 10:32
Foto: Det over tusen år gamle vanningssystemet i Orihuela består av møllehjulene «Moquita» og «Pando», knyttet til kanaler og diker som frakter vannet rundt over et større område.

Etter flere år med forfall skal tvilling-møllehjulene i Orihuela endelig restaureres.

2017-09-28 11:43
Foto: Mandag 25. september ble en betydelig del av den vernede furuskogen i Guardamar del Segura brent. Brannmannskaper fra flere kommuner i Vega Baja deltok i slukkingsarbeidene.

En pyroman kan ha stått bak tre skogbranner på fire dager i Guardamar del Segura syd på Costa Bla

2017-09-15 10:16
Foto: Selskapet Salins mener de «leier» lagunen i Torrevieja av staten og derfor har ansvaret for det som foregår på stedet. Ledelsen ved nasjonalparken Parque natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja har sagt at de vil forsøke å komme frem til en løsning.

Firmaet som driver saltproduksjonen i Torrevieja vil stoppe turister som bader i lagunen.

2017-09-11 11:01
Foto: Problemet med søppel i Torrevieja har i følge PP gjort at forholdene enkelte steder ikke lenger er hygienisk forsvarlige. Partido Populars kommunerepresentanter på befaring i Torrevieja.

Partido Popular i Torrevieja klager på søppel og fulle containere i gatene.

2017-09-10 13:40
Foto: Bilde fra Torrevieja kommune som viser sprøyting av et område med mygglarver. Det er ikke første gang myggen skaper problemer for kommunen. De siste årene har det offentlige måtte innføre flere tiltak mot blant annet tigermygg.

Torrevieja kommune er i gang med ekstraordinære tiltak mot myggen etter regnværet i slutten av au

2017-09-08 10:37
Foto: Playa del Cura (Prestens strand).

De gale, de skipbrudne og presten er eksempler på navn på badestrender i Torrevieja.

2017-09-07 11:59

Nøkkelen til økt turisme i Torrevieja er det store antallet ferieboliger som bar

2017-09-03 11:03
Foto: Tårnet ved La Mata er sammen med Torre del Moro de to eneste byggene i Torrevieja som står på den spanske kulturarvlisten.

Torre de la Mata i Torrevieja var på vei til å forsvinne ut i havet etter vinterens herjinger.

2017-08-23 20:38

En mann som ikke stoppet for politiet i Rojales endte opp med å bli jaget 20km og bli skutt etter

2017-08-23 20:37

I Torrevieja har man økt sikkerheten etter terror-angrepene på Las Ramblas i Barcelona.

MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Mandag 23.10.2017

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Tirsdag 24.10.2017

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA