Foto: Det understrekes fra kommunens side at Torrevieja ikke er spesielt utsatt for en ny boligboble. Dersom prisene fortsetter å øke uten begrensninger, vil man imidlertid kunne bli det, heter det i uttalelsen. I følge opplysninger fra regionale myndigheter har 45 kommuner på tvers av hele Valencia-regionen hatt en prisvekst på over 20 prosent på tre år (Playa de los Locos, Torrevieja).

Torrevieja kommune vil unngå at utleiemarkedet for boliger skal få kunstig høye priser. Alle huseiere og firmaer som driver utleie oppfordres derfor til å justere prisene frivillig. Den nye indeksen for utleiemarkedet som er fastsatt av regionsadministrasjonen i Valencia, skal tjene som referanse. Oppfordringen kommer etter at markedet for utleie har vokst betraktelig i kommunen og prisene stadig øker.

Kommunen oppfordrer både utleiere og leietagere til å ta i bruk den nye indeksen. Det understrekes fra kommunens side at Torrevieja ikke er spesielt utsatt for en ny boligboble. Dersom prisene fortsetter å øke uten begrensninger, vil man imidlertid kunne bli det, heter det i uttalelsen.

Den nye indeksen for utleie av boliger ble lagt frem av regionsregjeringen i Valencia i desember (Índice de Precios de Referencia de la Generalitat). På myndighetenes nettsider (https://visor.gva.es/) kan man slå opp den enkelte kommune og se hva som til enhver tid er den anbefalte prisen for en leilighet i et bestemt område. Størrelsen på leiligheten og når den er bygget, vil være avgjørende for prisen man oppfordres til å følge (precio de referencia).

Initiativet fra Valencia-regjeringen kommer etter at statistikk viser at utleieprisene i flere kommuner har økt med et høyere tempo enn normalt de siste årene. I følge opplysninger fra regionale myndigheter har 45 kommuner i Valencia-regionen hatt en prisvekst på over 20 prosent på tre år.

Les også: Økning i registrerte utleieleiligheter i Torrevieja

Taxfiscal 300×250